Търси
Елена Пенчева

Елена Пенчева

3публикации
0видеа
Елена Пенчева е професиноален астролог, изследовател на астрологичното познание от древността до днес и автор на статии на астрологична тематика.
Представител е на Варненската астрологична школа, нейни учители са Адриана Вотей и Румен Колев, от които усвоява тайните и интрументариума на съвременната и античната астрология. В работата си успешно съчетава и прилага както съвременни, така и непознати и достъпни за малцина знания и методи от древността. Научните и интереси са насочени към задълбочено изследване на сидеричния зодиак и хелиакалните фази и цикли на планетите. Живее и работи във Варна и София.

"И Бог знае най-добре" - Хермес Трисмегистус. Изучаването на Астрологията изисква търпение и смирение, смята Елена Пенчева. Или много пламенна любов към познанието, която ще ви помогне да ги развиете като качества у себе си. Знанията обаче, не са достатъчни, необходим е и талант. Дори тогава, астрологът е безсилен без благословията на Бог!

Не бива да смятаме че звездите са отговорни за нашата Съдба и за нашето бъдеще. Те просто го описват. Описват нашата сила, нашите слабости, задачите, които стоят пред нас и потенцилате с които разполагаме - в живота си, или в даден период от време. Рожденният хороскоп описва изборът на Душата ни - тя си знае мярката. Щастието пък зависи от готовността и волята да следавш пътя на душата си. Свободната воля е дар, с който ти избираш да учиш или да не учиш. Ще поемем ли отговорността за живота си или ще плуваме по течението насочвани от хора и събития, дали ще осъществим максимума или минимума от вазможностите, както и как ще се чувстваме в този процес, зависи от свободната ни воля.

Контакти: телефон 0887302268
фейсбук Elena Astronews

Публикации › Елена Пенчева

Акшая тритя - Неразрушимият ден
13.05.2021 г.
16042

След залез слънце на 13 май започва Акшая тритя - Неразрушимият ден. Какво ни носи той?


Акшая тритя  - Неразрушимият ден задейства енергията на изобилието и дава силен импулс за духовна работа.През тази година /2021/ неразрушимият ден идва с първия Лунен сърп, след залез Слънце на 13 май и продължава до 14 май вечерта.
Виж повече
Пълнолуние
15.08.2019 г.
8754
2

Днес на Пълнолуние жънете посятото преди четири години

Днес на много места прочетохте за чудеса, които могат да ви се случат, ако си ги пожелаете. Истината е, че чудесата са вътре във вас и чудото е такова, каквото сте го посяли точно преди четири години. Какъв цикъл се затваря и защо е жътвата на посятата Любов, вижте в астрологичният коментар на нашата любома авторка по темата - астроложката Елена Пенчева.
Виж повече
Пълното лунно затъмнение на 27 юли е време за кардинални промени в живота
26.07.2018 г.
76046

Пълното лунно затъмнение на 27 юли е време за кардинални промени в живота

На 27 юли 2018 ще станем свидетели на пълно лунно затъмнение, което е още наричано “кървава луна”. Това затъмнение е специфично, тъй като ще бъде най-дългото лунно затъмнение, което ще можем да наблюдаваме.
Виж повече

Спонсори на Портал 12