Търси

Константин Златев - Пътят на окултния ученик (ИНТЕРВЮ)

17.09.2018 г.
5591
Добавена от: Борислав Борисов
"...Нека първо да се опитаме да изясним съдържанието на понятието ученик или окултен ученик, което Вие използвахте. Това е човешко същество, което е избрало духовния път. Т.е. пътя към Божественото и в света около себе си и вътре в самото ядро - най-дълбоката същност на човешката личност. Това е същество, което е приело принципите и законите на този свят, вложени в него от самият Бог в качеството Му на Творец. Същество, което е достигнало до смисъла и съдържанието на тези принципи и закони и ги е превърнало в част от своя мироглед и ги спазва стриктно, съвестно, с разбиране, с послушание и със смирение в своя земен живот. Т.е. става дума за един напреднал в духовно отношение човек, който в някаква степен е прозрял великата Божествена Истина и се съобразява с нейната роля в земните условия...."
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12