Търси

Независим Фестивал за свободна размяна на семена, разсади и фиданки

Начало
28.04.2017 г. от: 17:55 ч.
Край
30.04.2017 г. от: 18:00 ч.
Организатор:Независим Фестивал за свободна размяна на семена, разсади и фиданки
Здравейте, приятели, на 28, 29 и 30 април 2017г. за пета година ще се осъществи Фестивал за свободна размяна на семена, разсади и фиданки .

Фестивалът винаги се прави на втория уикенд след Великден.
Първият уикенд, всички ние сме на Фестивала на семената "Пелити" в Гърция, Паранести.

Целта на фестивала:
Ние сме любители ентусиасти, които работят в 7 основни градини, в които отглеждаме различни видове стари сортове зеленчуци, които са изчезнали от пазара или някой се опитва да приватизира, чрез патентоване или подобен "бизнес" номер.

Идеите са:
1. Създаване на общество от пазители на стари и ценни сортове семена от зеленчуци и плодове

2. Създаване на независима Банка за семена, в която да се включат хора от цялата страна. 

3. Раздаване на безплатни семена от всички ценни и стари сортове, които са застрашени, като така ще да бъдат запазени за бъдещите поколения извън преките бизнес интереси на търговци и вносители на хибриди.

4. Създаване на глобална независима описателна система за всеки сорт зеленчуци и плодове с характеристика и особености-предимства, защита и подробно описание на вкусово-качествени показатели. За да не се окажем в държава, хранеща се от милостта на корпорации, даващи хибриди и ГМО техни маски.

Какво трябва да знаете, за да участвате?

1. Фестивалът е безплатен и независим. Доброволческа формация Зеленият Отбор го осъществява без никаква комерсиална цел или идея. Всеки може да вземе пликчета със семена, като би било прекрасно на следващата година да ни даде обратна връзка за семената, дори ако е съвестен, да се завърне със семена и разсади.

2. В петък 28-ми април вечерта започва настаняване в палатковия лагер. Ще бъдем във фестивалната зона до неделя 29-ти април.

Мястото се намира тук:
https://goo.gl/maps/9JWYccCxYVH2

3. Всеки може да предложи лектор. Цял ден ще има програма с интересни хора от страната, вечерта има музикално-певческа програма. За целта, всеки може да предложи участници.
Предложете чрез формуляр:

https://docs.google.com/forms/d/1hTbbCALCCrkOpLzVg0P_rwYv7QQwM6h93NEhbt1nc1Q/edit?usp=sharing

 

Спонсори на Портал 12