Търси

“Път към себе си” - лагер за йога и себеусъвършенстване в Родопите

Начало
06.06.2022 г. от: 15:00 ч.
Край
12.06.2022 г. от: 15:00 ч.
Местоположение
с.Гудевица
Организатор: Фондация “Учене за Промяна”, NC Future now
Телефон:0899424747.
Facebook:bit.ly/3rhRTma
Лице за контакт:Огнян Гъдуларов.
Тристана Ащанга йога София със съдействието на Фондация “Учене за Промяна”
Ви каним на
“Път към себе си”
Лагер за йога и себеусъвършенстване в Родопите
Със Зорница Зайкова и Огнян Гъдуларов
в “Училище сред природата” в с. Гудевица

 В началото на лятото Ви каним на едно планинско преживяване, съчетаващо практики за личностно развитие, мъдростта на йога и лечебната сила на Родопите.
Подготвили сме уникална интензивна програма, включваща традиционна Ащанга йога, практики за пранаяма, медитация, тематични сесии и техники за себепознание и личностно развитие сред природата.
Комбинирането на йога с дълбоки индивидуални процеси, като средство за самооткриване е наистина мощна комбинация, която помага да се отключи вътрешна жизненост и да подобри самоефективността.
Красотата на Родопа планина, магия на цветове, форми и аромати. В комбинация с движение и практики за себеосъзнаване и личностно развитие, вдъхновени от природата. Не пропускайте една програма, чрез която можете да развиете духа и тялото си, чрез връзка с природата и себе си!
Ще започваме сутрините с дихателни практики и медитация и ще се потапяме в магията на Ащанга йога. Традиционно Ащанга йога се преподава в Майсор стил класове, където всеки развива лична практика и насочва вниманието навътре. В Майсор класовете със Зорница всеки ще получава индивидуални насоки и внимание.
Ще продължаваме деня с разнообразни работилници и семинари, а вечерта цялата общност се събира за сатсанг. Ще задълбочим връзката си с природата и автентичното си аз.
Нямаме търпение да Ви посрещнем в Гудевица! 
 Къде?
с. Гудевица, Обучителен център „Училище сред природата”
В божествената Родопа планина, където мистерията и реалността се срещат, ние обогатяваме процеса на личностно развитие и учене, вдъхновени от природата!
„Училище сред природата” е разположен сред спиращи дъха гледки в една сграда на повече от 100 години. Центърът е посветен на устойчивото развитие и връзката с природата. Разполага с къща за настаняване, изградена от дърво, камък и глина, просторна зала за практики и дух на сплотена общност. Тази гъвкава среда, в която можеш да лежиш, играеш, пееш и се смееш по време на програмата е неповторима и активира всички сетива. А през прозорците надничат планината и горите!


 Кога?
От 6 дo 12 юни (понеделник-неделя)
Настаняване: Понеделник през деня. Програмата започва след 18:00


Какви практики ще се включват?
- Ежедневни Ащанга йога практики Майсор стил
- Природно базирани методи за себеосъвършенстване произлизащи от Екоцентричната психология и Еко-терапията, дихателни и медитативни практики, творчески занимания, групови игри, разходки.....
- Приключения в пещерна система Голубовица
Практиките са подходящи и за абсолютно начинаещи!  Не е необходимо да имате опит с йога!

Класовете ще се водят от Зорница Зайкова и Огнян Гъдуларов.
Зорница Зайкова е йога учител, предучилищен педагог и създател на Тристана Ащанга йога София
Първата среща на Зорницa с йога е в ранна детска възраст, когато я завеждат на практика на Венцислав Евтимов в НСА. Връща се сама в залата отново, когато е на 11. Още оттогава йога се превръща в начин на живот за нея и неразделна част от израстването ѝ. Години практикува и преподава по системата на Шивананда йога, докато през 2011г. случайно попада на видео за Ащанга йога и се посвещава на метода.
През годините има възможност да практикува с изключителни международни преподаватели и открива своя учител в лицето на Дейвид Робсън. Преминава през различни обучения, семинари и майсор класове с Дейвид Робсън, Йелена Весич, Адам Кийн, Кино МакГрегър, Кристофър Кон, Майкъл Скаборт, Ник Евънс, Манджу Джойс и други.
През 2019 г. преминава през интензивен учителски курс в Загреб с Дейвид Робсън и Йелена Весич.
През 2017 г. основава Тристана Ащанга йога София. Стреми се да създаде общност, в която ащанга йога да се преподава и учи по традиционния начин. Води ежедневена майсор програма, провежда водени практики, работилници. Организира йога лагери и семинари.
По професия е предучилищен педагог. Работи ежедневно с деца. Преподава немски език на деца на възраст между 2 и 7 години, води занимания по детска йога и подготовка на деца за първи клас.
Tristana.bg
Огнян Гъдуларов е страстен природолюбител, скален катерач и експерт по дивата природа, птиците и горите. От 11 години той работи в сферата на неформалното образование и личностното развитие. Огнян подкрепя хората да разкрият пълния си потенциал в живота и да открият себе си. Той е обучител с интереси и опит в медитация, йога и енергийни практики. Любимите му теми са личностно развитие, себеизследване, отговорно потребление, устойчивост и опазване на околната среда. Той живее като активист за културна трансформация, преоткривайки свещеното в живота и възстановявайки духовната връзка на хората със светът, който е повече от човешки. Като участник във Великия Обрат, той въплъщава образа на Огънят на живота и Слушателят на дърветата. Посветен е на Великото Дело за справедливо бъдеще за всички живи и неживи създания на Земята.Какво включва ритрийтът?
- 6 Нощувки в споделено пространство;
- 3 хранения на ден. Храната е вегетарианска, екологично чиста и изключително вкусна. Следваме принципа на използване на местна храна. През деня ще имаме допълнително плодове, чай, кафе… 
- Всички практики в програмата;
 Транспортът не е включен, но с радост ще помогнем за организирането на споделено пътуване.


Колко ще струва?
Ранно записване до 30 април: 480 лв.
Редовна цена: 520 лв. За деца:
Ще се радваме да дойдете с дете! При събиране на група, ще изготвим приключенска програма и за тях! Пишете ни за повече информация и условия.

Как става записването?
За да запазите Вашето място, попълнете формата за записване:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdWe3I7BQ.../viewform...
За допълнителна информация и въпроси, свържете се с нас на лично съобщение на страницата ни или на телефон 0899424747.
https://www.facebook.com/TristanaYogaSofia/
За да запазите Вашето място, е необходимо капаро в размер на 100 лв. Останалата част от сумата се заплаща на място при настаняването.
Може да заплатите на място в Тристана Ащанга йога София (ул. Искър 54) или по банков път.
При отказ от страна на участник, заплатени суми не се възстановяват.
Местата са ограничени. Максималният брой на участниците е 15.
При записване ще получите и пълната програма на събитието.

Спонсори на Портал 12