Търси

Тимен Тимев: Времето се движи в метафизиката (ВИДЕО)

26.10.2016 г.
5498
7
Семинар на д-р Тимен Тимев по темата за времето, енергиите в Космоса и човешкия мозък. Кои са перцепторните функции на човек и Вселената, как си взаимодейства мозъка с времето и как може да моделираме реалността, посредством интуиция, осъзнаване, фантазия и мечти...Какво е квантова биология и как грешките на Айнщайн се оказаха неговите най-големи открития...

изтеглете файла:

Тимен Тимев 1 B (jpg) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 7
 • димитър
  28.10.2016 г. 02:57
  Уникален
 • Богдан Маринов
  27.10.2016 г. 16:27
  Мисля, че в момента 1 час е равен на 45 минути. Времето лети по-бързо, е буквално вярно. :V
 • Red
  27.10.2016 г. 13:34
  Т.е колкото нараства обема обработвана информация и нараства скоростта на обмен на информацията толкова се забързва и времето. Т.е думите "времето лети" са си съвсем на място в днешно време. И реално човек живял 50 години през 1700 г. е все едно човек живял 90 години през 2020 г.
 • Жоро
  26.10.2016 г. 14:45
  Харесвам го, но признавам, че почти нищо не разбирам.:(
 • Краси Кънчев
  26.10.2016 г. 13:05
  Интересно :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12