Търси

Затворените очи са символ на Вечността, а отворените очи са символ на времето

Още по темата ...
Лъвският Портал 8/8

Днес Сириус изгря на изток точно преди изгрева на Слънцето, отваряйки Лъвския Портал 8/8

Виж повече
Лили Димкова

Лили Димкова: Искам всичкото Добро, което знам, да достигне до повече хора

Виж повече
бяла дъга

Жени Костадинова: Три дни в Раювци се случваха чудеса, мистерии и велики прояви на Божия Дух (СНИМКИ)

Виж повече
14.08.2023 г.
1924
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Затворените очи са символ на Вечността, а отворените очи са символ на времето. Затова когато някой казва да имаш четири очи, не означава да имаш ококорени очи, защото ококорените очи означават много желания, неразумни.

Когато умът е поставен в абсолютна неподвижност, той вече не съществува, защото умът може да съществува само в движението, а Духът и Душата живеят в неподвижността. Духът живее в Несътвореното, в неподвижността и в несътворената област. Например: има сътворен български език (който върши някаква работа), има и несътворен, несътворено слово. Несътвореното слово е Живата Вода.

Падналите в мрежата на времето същества, трябва да минат през сътворения език и да се възродят в светостта на Словото, за да се върнат в своите корени. Значи: това е един Път от обикновения език в духовния, после в Светостта на думите и на живота и после да се върнеш в своите корени. Когато умът се пречиства с контрол, с неподвижност и когато утихне до своята крайност, той престава да съществува. Така ученикът започва да живее все повече в своята Душа.

За да се прояви един велик Учител, в него заживяват знайни и незнайни същества. Знайните образуват светостта на Словото му. Незнайните образуват в него древната бяла Светлина. В тази Светлина е скрит Централният Извор на живота. Кой познава тази древна Светлина? Само този, който е преодолял собствената си светлина и собствения си мрак. Той се е завърнал в Окото на Древността.


Елеазар Хараш
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12