Търси

АртЕкстремни разговори с Йордан Камджалов ще се проведат във Варна

05.08.2016 г.
1590
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
АртЕкстремни разговори с диригента Йордан Камджалов ще се състоят на 8 август – понеделник, от 19 часа в Конферентна зала 1 на Интерхотел Черно Море във Варна. Събитието е част от програмата на многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ, която се показва до 31 август във Военноморски музей – Варна. Входът е свободен.

Маестро Камджалов е визионер, концептуалист, автор и участник в редица международни проекти за пораждане на нови импулси в културното пространство. Заемал е престижния пост на Генерален музикален директор на Хайделберг, посланик е на българската култура по света. Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др.

Тази среща на Йордан Камджалов с варненци ще бъде посветена на арта в екстрема и екстремното в арта като начин на живот и мотивация в изкуството. В разговорите ще се включат още композиторът Иван Кръстев и културологът Чавдар Колев. Организатори са АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева, със специалното съдействие на Фондация „Йордан Камджалов” и любезното домакинство на Интерхотел Черно Море.

Многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров и е призив за преоткриване и осъзнаване стойността на културното наследство на Варна и България. 15 творби разкриват човешки преживявания в неповторимата архитектурна и етнографска среда на Варна. Колекция български шевици на ИЕФЕМ-БАН и ваяшки носии от Аврен създават връзката между минало и настояще в изложбата. “ArtExtreme” модели са световни балетни звезди. Образите на изложбата са въплътени в мелодии, които звучат в експозицията. Музиката е създадена от композитора Иван Кръстев.

Повече информация тук: http://andaribg.com/bg/news/1/243

Свързани публикации

Йордан Камджалов, © снимка и видео: Портал12
16.12.2015 г.
6508
3

Йордан Камджалов: Ако има нещо по-интересно от музиката, това е физиката! (ВИДЕО)

Аз съм търсач на суперсиметрии сблъсквайки се пермаментно с асиметрията. Ако ние не виждаме симетриите и асиметриите значи всъщност не виждаме точно.
Виж повече
Йордан Камджалов
09.12.2015 г.
6306
3

Фондация 'Йордан Камджалов' откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
Виж повече
Йордан Камджалов | © снимка: Портал12
26.12.2015 г.
6002

Йордан Камджалов: Човек мечтае за бързи промени, но те винаги са некачествени (ВИДЕО)

Трябва да скъсаме с илюзията че свръх постиженията от тук нататък могат да бъдат индивидуални. От тук нататък те винаги ще бъдат колективни, категоричен е Йордан Камджалов
Виж повече
Йордан Камджалов
06.06.2016 г.
2084

В Плевен Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности

Вдъхновител на млади и стари. В обърканото ни ежедневие и запрашено и избеляло еднообразие на делника един млад, всепризнат талант ни вдъхнови към завръщане на вечните идеали и ценности. Дойде, за да разчупи статуквото, да ни промени и зарази с идеалите си. 
Виж повече
Йордан Камджалов | © 2016 снимка: Портал12
10.06.2016 г.
14610
2

Йордан Камджалов: В зоната на несигурността се раждат най-високите неща! (ВИДЕО)

Където има мечта и идеал, то там има и посока. Това е най-важното нещо в живота на човек. Защото където има посока и идеал, там има създадени условия за постижения от друга категория, сподели маестро Камджалов.
Виж повече
Йордан Камджалов
22.07.2016 г.
6094
2

Йордан Камджалов: България е искра за нов световен ренесанс!

България винаги е давала импулси към ренесанс от векове, от хилядолетия. Какво ще успеем да дадем на света зависи от нас. И какво ние ще успеем да получим от света зависи също от нас. Да, ние често мислим, че имаме нужда от света за нашето развитие - това е вярно. Но светът също има нужда от нас
Виж повече
Коментари 1
  • photocather
    05.08.2016 г. 23:16
    АртЕкстремни разговори визуализирани във фотото ;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12