Д-р Тимен Тимев: Консумация на Съзнанията и Интернет Съзнанието (ВИДЕО)

16.07.2020 г.
3967
Добавена от: Борислав Борисов
Взаимно-агресивната консумация на съзнанията на Човека и Интернет Съзнанието са във фокуса на най-новото ни видео с психиатъра д-р Тимен Тимев.               
В тази връзка той споделя мисли за разрушителната любов на човешките съзнания и изкривеността на масовите съзнания за да бъдат те субективни.

Д-р Тимев акцентира след видеото:
"Когато Знанията общуват в субекта (човека) - те се изкривяват; Когато Знанията общуват в обективното съзнание на Интернет - те остават правилни, недеформирани. Вродената Изкривеност на субекта придава своята изкривеност и на Знанията.  Вродената неутралност на обекта не афектира наредбата на Знанията. Но откъде идва Задължитената Изкривеност на Субективността ? - Отговор: Ако Знанието не се изкривява то не може да стане Субективност. Ако Знанието не се изкривява то не може да стане Познание . За да стане Знанието Познание - а което ще рече : За да се роди Познанието като такова, ( и незнаещото животно да стане Познаващо животно - то е нужно, абсолютно необходимо, вътре в Правилния обект да се роди Погрешния Субект. Тоест, Субективността като такава се ражда едва от Грешката, Погрешността, Грехът.

Способността за Познание идва от Греха. Но защо Грехът познава, а Безгрешността е неспособна да познава? Обектът е правилен защото е Автоматичен, детерминистичен. Субектът е Неправилен защото е Свободен, индетерминистичен. Неговият индетерминизъм идва от Случайността, а Случайността е Непредвидимата Невероятност на Неповторимата Запръвпътност на Уникалното, което дефинира неразложимата по-нататък Индивидуалност, която е Фактум за Субекта.

Автоматите са винаги правилни, защото са невинни. Свободните същества, Субектите са по природа неправилни, защото са виновни. Те са виновни, защото са погрешни, а са погрешни защото са свободни.

Грехът е Свободата, но само Свободата познава, и затова само Грехът познава. Определението "Грях" е определение на Свободата в човека (субекта), както определението "Безгрешност" е определение на Автоматизма в животното и обекта.

Грехът, Греховността идва от Свободата, Свободата идва от Надареността да разполагаш с  Отрицанието, а тази опасна надареност да разполагаш с Отрицанието идва от Изначалната Несамотъждественост (Non-self-identity) на Субективността, a тази Несамотъждественост ( Non-self-identity ) е Трансцендентална Тайна, която е Тайната на Творчеството, един от неразбираемите таланти на Бога да притежава Отрицанието и да бъде господар на Страданието."
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12