Търси

Д-р Тимен Тимев: Най-модерната болест е чувството за трагичност

29.04.2019 г.
4112
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Връщайки се от небето всяка нощ на земята,
и заварвайки човечеството отново болно, отново старо,
забравило своята младост, потъпкало своя ентусиазъм,
смущаващо се от своето величие, притеснено от своето богоподобие,
и скрило от себе си своето първично въодушевление -
аз се провикнах разтреперан от яд, болка и сълзи:
 
Кога подчинено човечество, ще се осовободиш от твоите истини, за да се освободиш и от своите тирани?

Грешките на обществото са недостатъци на идеите. Теоритичните борби са погрешни, защото се водят по правилата на неправилни умозаключения и некоректна логика. 

Интелектуалните турнири спазват регламентите на Времето и грешат спрямо нерегламентираността на Вечността.

Това, което тласка човечеството към гибел е неговата хипнотична жажда за метафизика, така както земята я подготвят за катаклизъм особено красивите и пищни залези.

Нищо не действа по-здравословно на една социална система от нейното възпитание по правилата на естетиката. Естетическото чувство за смехотворност, което посреща с хумор гибелта на вселените, действа оздравително на болните общества. 

Защото модерното човечество научи духа на най-опасната болест: болестта на "Чувството за трагичност и Космическо проклятие".
О, мои близки! О, многострадално човечество! Кой ще те отърве от Злото в света, след като Злото е в твоето сърце? 

Злото е в твоето желание за щастие!
Злото е в твоя стремеж към красива плът! Злото е във виртуозно изпятия "Матеус-Пасион"! Злото е в модерните компютри, увеличаващи зависимостта на умовете от техниката! Злото е в гениалното решено уравнение на 5-а степен! Злото е в доказаната теорема на Ферма! Злото е в разрешения парадокс на Континиуума! Злото е в поредното биохимично откритие! 
Злото е навсякъде, където Удоволствието е подчинило Мистерията и я е превърнало в банално манипулируемо знание! Злото е в Насладата, и само в Страданието има Доброта!
 
Блажени са тези, които разбират какво говоря....
 
Д-р Тимен Тимев
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12