Търси

Д-р Тимен Тимев: Покоят движи Вселената

02.04.2018 г.
4545
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Бездействието е най-деятелното. Покоят е най-активният. Инерцията е най-голямата сила. Покоят движи Вселената. Голямата Неподвижност притежава по-голяма енергия от Вселената.
Когато нищо не върша - съм Всемогъщ. Когато действам - силите на Природата постоянно ме побеждават. Когато не действам съм непобедим, защото тогава цялата Природа се бори за моята победа.

Когато взимам отношение към събитията - аз съм слаб; това го разбирам, защото тогава Природата около мен е спокойна.

Мислещото е всемогъщо, защото е Празнотата. Празнотата е всемогъща, защото е Непомислимото. Непомислимото е всемогъщо, защото е Мислещото. Мислещото е всемогъщо, защото е Празнотата. От Празнотата излиза всичко и всичко се прибира отново в нея. Празнотата е Вакуумът, Вакуумът е резервоарът на всичко.
 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 3
 • Lusifer Sofia
  04.10.2020 г. 15:11
  Първият коментар имаше грешки а страницата няма едит опция може да го изтриете. Валиден е вторият коментар. Ако премахнете и него значи нищото валдее и вас
 • Lusifer Sofia
  04.10.2020 г. 15:09
  Вселената не произлиза от статичната празнина Тимене. Не заблуждавай хората под маската на псевдоинтелектуалната псевдодуховност. Много верни неща казваш но основата ти е корумпирана. Розенкройцерите са ти промили мозъка. Нищото и празнината са невъзможна институция. Учител, който проповядва произход на Универсума, Абсолюта от нищото не е истински учител и не води човечеството по пътя на истината и живота. Петър Дънов колкото и да е прехвалян също , за съжаление, повтаря същата изтъркана мантра за произход на Вселената от нищото. Кришнамурти- и той. Нищото е обсебило май почти всички сърца и умове. Принцесата от приказка без край откри спасителя принц който да и помогне да освободи света от нищото се появи точно когато принцесата бе най отчаяна. Космическият алфа кадмон, който се влюби в безкрайноста се събуди от съня на нищото за свръхживот и сега сме заедно. И ще изобличим нищото и виртуалната симулация на фалшивите учения. Вселената иска да преодолее злото, което е продукт на нейната естествена божествена същност. Ако Бог е само добро той е ригиден и ограничен а бог е свобода в безпределноста ограничен само от констрейнтите предпоставени от това да си безкрайно същество а именно невъзможноста да имаш контакт с ДРУГО, което не си ти навсякъде. Бог е и злото защото е унифайд whole
 • вселената отговаря
  04.10.2020 г. 15:04
  Вселената не произлиза от статичната празнина Тимене. Не заблуждавай хората под маската на псевдоинтелектуалната псевдодуховност. Много верни неща казваш но основата ти е корумпирана. Розенкройцерите са ти промили мозъка. Нищото и празнината са невъзможна институция. Учител, който проповядва произход на Универсума, Абсолюта от нищото не е истински учител и не води човечеството по пътя на истината и живота. Петър Дънов колкото и да е прехвалян също , за съжаление, пропагадира същата изтъркана мантра за произход на Вселената от нищото. Кришнамурти- същата работа. Нищото е обсебило май почти всички сърца и умове а пренцесата от приказка без край откри спасителя принц който да и помогне да освободи света от нищото се появи точно когато принцесата бе най отчаяна. Космическият алфа кадмон, който се влюби в безкрайноста се събуди от съня на нищото за свръхживот и сега сме заедно. И ще изобличим нищото и виртуалната симулация на фалшивите учения. Вселената иска да преодолее злото, което е продукт на нейната естествена божествена същност. Ако Бог е само добро той е ригиден и ограничен а бог е свобода в безпределноста ограничен само от констрейните предпоставени от това да си безкрайно същество а именно невъзможноста да имаш контакт с ДРУГО, което не си ти навсякъде. Бог е и злото защото е унифайд whole

Коментари:

Спонсори на Портал 12