Търси

Дамян Попхристов: Нашата цел е изграждането на духовни мостове! (ВИДЕО)

11.04.2016 г.
4133
2
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Нашата цел е изграждането на духовни мостове между хората и народите!" Това заяви проф.Дамян Попхристов по време на откриването на семинарната част от втория ден на Международната конференция "Българският дух в Европа през вековете", която се проведе в сградата на Община Велики Преслав.

Събитието премина при изключително силен интерес, като залата предвидена за около 250 души не можа да събере желаещите да присъстват, като голяма част следиха с интерес лекциите насядали по земята или правостоящи по стените на помещението.

семинар за богомилите - Велики Преслав 2016

семинар - наследството на богомилите и тайното послание към българите

Лекциите бяха логически свързани и изключително интересни, като екипът на Портал 12 започваме публикуването на видео клипове без редакторска намеса с цел обективно приемане на информацията и посланията в тях.

Вижте приветственото изказване на проф.Дамян Попхристов:

 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани публикации

замъкът Агилар, Южна Франция, едно от емблематичните места, изградени от Катарите
13.12.2015 г.
24637
6

Проф.Попхристов: Пророчество на катарите предрича църква на Любовта (ВИДЕО)

Професор Попхристов обясни детайли за пророчеството на катарите и връзката му със зареждането на нашата планета с женска енергия на любовта и промяната на магнитната решетка на Земята
Виж повече
генетичен код на българите
24.03.2016 г.
13338
4

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Виж повече
наследници на богомилите - Велики Преслав - кръгла църква
07.04.2016 г.
4445
4

Наследници на алцековите българи се завръщат у нас след повече от 1000 години

Днес привечер на летище София се очаква да пристигнат участниците в международния форум ‘Българският Дух в Европа през вековете’, които са от град Челе ди Булгерия в Италия и са преки наследници на алцековите българи.
 
Виж повече
програма - събор - богомили - Велики Преслав
08.04.2016 г.
2973
2

Международният форум за богомилите във Велики Преслав продължава при силен интерес (ПРОГРАМА)

Международният форум „Българският Дух в Европа през вековете“ се провежда под патронажа на Кмета на Община Велики Преслав д-р Александър Горчев.
Виж повече
Коментари 2
  • ЙОРДАНКА ЖЕЛЕВА
    13.04.2016 г. 19:32
    САМО ЕДИН ВЪПРОС МЕ ВЪЛНУВА ТЕЗИ ДНИ -ЗАЩО ИМАШЕ МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ И МЕЖДУНАРОДЕН СЪБОР ЗА БОГОМИЛИТЕ? КАКВО НЕ БЕШЕ РАЗДЕЛЕНО , ТА СЕ РАЗДЕЛИХА ФОРУМИТЕ?
  • Валери
    13.04.2016 г. 09:01
    Трудно ще е с тези духовни мостове, предвид трудните времена, които следват, но пък тези духовни мостове трябва да върнат моралните устои и воля на хората. И точно сега е времето да се построят...;)

Коментари:

Спонсори на Портал 12