Търси

Дамян Попхристов: Време е да се обединим, за да оцелеем. 2017 е ключова преходна година! (ВИДЕО)

28.11.2016 г.
8646
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви много интересно и важно видео за духовното обединение, за наследството на трако-атлантите, за уникалното откритие от миналия месец на остров Сардиния в Италия, където има мегалитни комплекси, елементи, от които са еднакви с тези на енергийния център Белинташ в Родопите, и още....Мадара и Мадарският конник, наследството на богомилите и защо ние сме БЪЛГАРИ и не е правилно понятието "пра-българи"...

Вижте видео лекцията на проф. Дамян Попхристов (очаквайте и втора част):

Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 5
 • Rosen Neikov
  04.12.2016 г. 14:51
  Здравейте всички говорят ук никой нищо не прави хайде запознайте се г-н Николай Ненчев иг-жа Дима Ненчева които предлагат решението на задачата не се бавете проверете и разберете истината които иска да се включи нека да ми изпрати покана за приятел:https://www.facebook.com/rosen.p.neikov Видео:https://www.facebook.com/nick.nenchev/videos/10153772012586829/:N:N:N:N:N
 • Милена Mалинска
  03.12.2016 г. 01:45
  Какво трябва да направим за да се случи духовното обединение?
 • Чукче
  29.11.2016 г. 13:38
  Господинът да се обедини първо с Асен Асенов, Буковски и Маджаров и да направи един общ форум с тях в Преслав, за да ни покаже как точно стават тия работи Актьори много, малко истински водачи.
 • Sofia Bogdanova
  28.11.2016 г. 16:26
  до по-долния коментар: Политиката е изкуство да си търсиш белята, да я намериш и от цялата работа да си извадиш погрешни изводи :P
 • българка
  28.11.2016 г. 14:23
  На мен пък ми омръзна да ви слушам и гледам по форумите..До като не влезете в политическият живот под някаква форма, забравете за обединението. Трябва ни водач, колкото и клиширано да звучи, и веднага ще де надигнат сега едни индивидуалисти, който ще гракнат с пълно гърло...

Коментари:

Спонсори на Портал 12