Духовният дневник е ключ за постигане на Духа

16.09.2020 г.
2985
Добавена от: Таня Борисова
Споделяме ви синтенция от словото на Елеазар Хараш относно използването на духовен дневник по пътя 

Духовният дневник е тайна, която отваря Третото (вътрешното) око.Той представлява вътрешната работа на Духа. Чрез духовния дневник ученикът израства бързо, защото грешките се поправят завинаги. Чрез духовния дневник Духът води ума право към чистата Истина. Умът гледа навън.

Духовните дневници развиват будност, която елиминира грешките. Чрез духовните дневници се елиминира изменчивата игра на ума. Духовният дневник завръзва всички ходове на нисшето аз. По пътя на дневниците изгарят всички грешки.

Чрез постоянството във формулите и духовните дневници Огънят в човека все повече се разкрива. Така се стига до висшия Огън.

Чрез формулите и дневниците Духът го разтопява и той все повече се обръща навътре, докато изчезне. Това е пътят, по който се ражда чистият Дух.

Постоянството завладява бъдещето. Постоянно завладявай ума - това е духовният дневник. Пречистването на словото чрез духовни дневници води до вселяване на Огъня в словото. С самата практика ( на дневника ) Духът учи ученика - това е пътят, по който Словото става Бог и господар на злото. Това е най-бързата еволюция, за да се включим в дълбокия план на Учителя. Ще се ускорят и увеличат изпитанията.

Чистото Слово става най-могъщата защита на ученика. 


Пречистването на словото води до овладяване на енергията. Духовните дневници изграждат една сигурност - това е опитът, а ние винаги разчитаме на опита. Нечистото слово е главният враг на човека (гибелни самовнушения, самоунищожение).

Духовният дневник е изключително важен, защото антисловото се разлага постепенно, антисловото умира, така умира и антихристът. Нечистото слово е лишило човека от неговото първично могъщество. Нечистото слово е лишило човека от неговата първично могъщество. Нечистото слово е пътят на робството. Всяко разсейване от формулите и духовните дневници е отдалечаване от Духа. Словото, което излиза от човека, е огледало на неговото съзнание.
Дълбоко в душата на човека стои скрито Словото-Бог, т.е Словото-творец на всеки успех и чака подходящия момент.

Когато словото се пречисти, то става Дух. Тогава човек черпи всичко, което му е необходимо, вътрешно от Словото. Самото пречистване на Словото се ръководи от Духа - това е завръщане към себе си.


Словото, което изразявате, не е нищо друго, освен вашето вътрешно съдържание.
Чрез пречистване в словото се вселяват нови думи, нови мисли, нови духове. Така се изработва нова гледна точка. Вашето битие, това е вашето слово.

Чистото Слово е вълшебно огледало, в което виждаме ясно своята цел. Духът оживява само в чистото Слово, това е сливане с Праенергията - практически резултати от духовните дневници. Най-голямата промяна във вашия живот и живота на вашите близки се дължи на дневниците.

Когато формулите и дневниците са в съюз, все повече се издигате в Духа. Това е пътят на истинското очистване. Пречистеното Слово става ваш Бог и вие не можете да бъдете победени от никого.


Формула: “Господи, Ти се грижи за моите материални и духовни нужди.”

Чрез духовните дневници се развиват фини качества и чувства. Формулите и дневниците ще ви направят неуязвими, защото чрез самия контрол грешките изчезват.

Пътят на ученика е строго определен - той се ръководи от Духа, а не от ума. Пречистването на словото е пътят, който води до посвещение. 
 
Духовният дневник е ключ за постигане на Духа. Силният стремеж е нещо, което ще защити ученика. Нищо не може да изненада ученика, който има будност. Будността е изключително качество, будният вижда чрез Огъня. Всяка грешка става чрез спящото съзнание, което е много изгодно за Черното братство, за да поглъща енергиите, т.е капитала, богатството.

Духовният дневник изработва постепенно една изключителна воля, а злото в себе си ти никога няма да имаш истинско просветление. Просветлението определя разумния живот. Смъртта има много важна мисия - да разрушава злото.

За истинския ученик съществува само практически окултизъм. Виждането, будността не са качества на очите, а на Духа.

Твоят духовен дневник те очаква тук: 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12