Елеазар Хараш: Любовта е, която прави човека подобен на Бога (ИНТЕРВЮ)

12.09.2020 г.
12969
Добавена от: Борислав Борисов
Бог и Грехопадението - отговорът на този въпрос трябва да го търсим в Бог, в Учителя, в тези, които са участвали, които са били там, а не онези, които си въобразяват.

Бог е станал Тайна за да има развитие.

Бог е станал Тайна Непознаваема за да се учиш и никога да не спираш развитието си, защото ако интересът ти спре, с това ти ще парализираш Божествените сили в себе си. Ето защо Бог е Тайна за всички същества и Мистерия за Боговете.

Любовта е, която прави човека подобен на Бога, а не вярата и не знанието. Змията учи хората да знаят, но тя не е Любов. Змията е знаеща, но е изгубила Любовта.

Който няма стремеж към Бога си прави самопроклятие и Учителя казва, че "змията е мъртва светлина в човека." Тя ражда привидните истини. Всички тези - илюзии, заблуждения...И Учителя казва: "Когато слънчевия лъч падне върху една змия, използва ли го тя? Тя си прави отрова за да покоси жертвата си."  Змията е същество на енергията, а не на Любовта.

В Грехопадението е скрито израстване, а в Древното зло няма израстване. В грехопадението на Адам и Ева има развитие, а развитието означава Спасение.

* очаквайте пълен текст от цялото видео


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12