Търси

Фондация 'Йордан Камджалов' откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

09.12.2015 г.
3865
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Ние се срещаме за да се разходим или за да потанцуваме, но не се срещаме, за да пеем." Това каза световноизвестният диригент Йордан Камджалов по време на проекта си „България пее“, който събра няколко десетки българи във физкултурния салон на Софийска математическа гимназия.
 


Българи от всякакви възрасти, от най-малки до най-възрастни пяха заедно и то доста добре, по думите на диригента, в рамките на час и половина български фолклорни песни като „Хубава си моя горо“ и „Високи сини планини“. Всички си тръгнаха с усмивки на лицето и заредени с позитивна енергия. Наскоро световни учени пък доказаха, че пеенето в хор помага на психичното и физическото здраве на човека.

Математическа гимназия - София
 
Така фондация „Йордан Камджалов” откри първата в страната безплатна теоретично-практическа музикална школа, отворена за хора от всички възрасти и новия формат „Музикална лаборатория за всички”, където всеки, който има желание, може да пее с Йордан Камджалов.

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя, трябва да се ползва и днес."
 
Йордан Камджалов, който е родом от Търговище, а завършва Пловдивската музикална академия, вече е генерален музикален директор на Филхармоничния оркестър и Оперния театър на Хайделберг, Германия. Той получава признание дори от НАСА, която през 2014 година официално дава на космическият обект 52292 името "52292 Kamdzhalov" - на младия български диригент.
 
Коментари 3
 • Георгиева
  04.04.2020 г. 22:14
  Може ли г-н Камджалов да спре употребата на "назадЕ" и "напредЕ"???
 • Инна
  07.04.2017 г. 23:13
  И откога "Хубава си моя горо" и "Високи сини планини" са фолклорни песни?!? :|
 • mariacello
  05.04.2016 г. 21:31
  :N:N:N:N:N:N:N:N

Коментари:

Спонсори на Портал 12