Търси

Галина Герасимова: Желанията сбъдваме ние, а не звездите

15.02.2018 г.
4556
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тази вечер на 15 февруари в полунощ e новото новолуние за годината. Това, което го прави специално е, че от една страна, то минава под знака на Водолей, а от друга страна съвпада и с частично слънчево затъмнение. Сбъдват ли желанията от звездите тази вечер и могат ли те да бъдат осъществени отвън, обаче?

За кого и как работи енергията идваща от звездите, разговаряхме с Галина Герасимова. Ето какво сподели тя пред Портал 12:
Ние сме тези, които сбъдваме желания си. Ако човек променя нещо всеки ден, ако прави нещо добро, ако с всеки ден изменя нещо в живота си, той ще сбъдва желанията си, защото за човек най-трудното нещо е да промени характера си. Това е най-трудната задача и  човек трябва да се посвети на това, най-напред да познае себе си, да работи за  разширяването на съзнанието си, за стоплянето на сърцето и за светлината в ума си.
Така, че звездите не са тези, които ще ни донесат щастието и ще изпълнят желанието ни, а ние с нашите мисли и чувства можем да ги правим. Разбира се, синхроничността на енергията на Природата е важна. Една луна, която е нова и през двете седмици се пълни е хубаво човек да е в синхрон с този природен процес.  Добре е през този период той да започва нещо и да пълни съкровищницата си  - своето съзнание и да дава импулс не на желания, а на стремежи. Когато цикълът се обърне и луната в следващите 2 седмици се празни е много по-обозримо, изчистване на тялото, на мислите, на чувствата, на стари отношения, на стари модели. Така, че това са едни естествени природни цикли към които човек, ако е разумен и в синхрон, това само ще подобри неговия живот, както живота и на близките му.

В този ред на мисли този звезден момент е важен, защото той дава мощен импулс, който ние хората може да използваме. Не трябва да забравяме обаче, че той работи на принципа на огледалото.

Учителя много говори в беседите, че Природата това е човек разложен на своите съставни части. Така, че ако осъзнаваме, че ние сме един организъм, това което ние излъчваме, респективно в това ще се оглеждаме и това ще получаваме.
Това е смисълът на всяко едно духовно развитие, човек да може да се наблюдава, да може да преценява, да е буден за всяка една своя постъпка. И когато човек се научи да дава, той всъщност започва да дава така, както дава на себе си и на другите. Това е един процес, който е абсолютно огледален. Затова, каквото излъчваме, това и получаваме от звездите в тези силно концентрирани енергийни периоди.
Звездите планетите, целият Космос са проектирани в нашето съзнание,самосъзнание, свърхсъзнание и подсъзнание. Това са модели, архитипи, които работят вътре в нас, и само ако ние имаме разумност в този прекрасен диалог между външния и вътрешния свят, до микрокосмоса и макрокосмоса, за видимото и невидимото, тогава човек е съзнателен в този процес и той става диригента на тези сфери. Той се включва адекватно в тази красива картина.
Иначе ставаме жертва на себе си и на звездите, защото всъщност ние с нашето поведение предизвикваме и проблемите, които ни се случват. Нищо, че упрекваме външния свят и чакаме звездите да разрешат проблемите ни външно със сбъдването на желания.
На 16 февруари общество Бяло Братство организира среща, където темата ще намери своето продължение. В Централния военен клуб от 18.30 ч. в София ще се проведе лекция -дискусия на тема: "Звезният мир на Водолея". На срещата ще може да чуете повече за съзвездието, творящо ново битие, за бъдещия цикъл, за уроците на Слънчевото затъмнение във Водолей и какво е говорил Учителя за новата ера. По време на събитието ще бъде представена и новата книга за астрологията на Иван Антонов – ученик от Школата, на когото лично Учителя е преподавал знанието за звездите, ангелите и хората.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12