Търси

Липсата на личен контрол над дигиталните медии, позволява цялостно душевно ограбване

11.09.2017 г.
2310
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Голяма част от съвременните хора са пристрастени към дигиталните технологии - телевизия, онлайн социални мрежи, смартфони, таблети, конзолни игри, очила за виртуална реалност и т.н. В езотеричните среди, посветените отдавна посочиха, че Ариман ще се внедри сред  милиарди хора именно чрез новите технологии, там където човек е загубл контролът си над тях. Дигиталните канали днес доставят информация и (ненужни)удоволствия, които откъсват човек от връзката му с Природата и заложените в самия него вътрешни способности.

"Как мислите, следващите векове ще ни простят ли, че сме изтезавали Космоса в човека, вместо да лекуваме човешкото в Космоса?" запита още преди 20 години психиатъра д-р Тимен Тимев....

кадър от американско филмче за деца, излъчвано по българска сателитна телевизия:

Колко от вас знаят, че трите "www" пред URL адресите на сайтовете, символизират 666  ( на иврит - четено от дясно на ляво, буквата аналогична на W = 6 ).

Компютърната зависимост днес се превърна в епидемия на 21-век.

Зависимостта от интернет води до психически и невро-психически разтройства, а според най-нови данни на учени, хората, които прекарват повече от 1 час на ден - сборно време, пред всякакъв тип дигитални устройства - лаптопи, смартфони, таблети, имат нарушения в бялото вещество на мозъка, което води до проблеми в периферната нервна система. Най-разпространеният синдром, който не е ортопедично заболяване е - синдром на карпалния канал, чиито симптоми са остри болки в областта на китката.

Как да проверите дали сте зависими от дигиталните технологии?
Запитайте се честно пред себе си няколко прости въпроса и се опитайте да си отговорите най-обективно, нямате нужда да се самозалъгвате:

► Изпитвате обсесивна нужда от честа проверка на електронна поща;
► Изпитвате чувство на бодрост при мисълта, че сте онлайн;
► Непрекъснато се увеличава продължителността на престоя ви онлайн;
► Имате страст за закупуване на стоки от онлайн магазини;
► Чувствате се по-добре, когато знаете, че сте свързани към Интернет.
► Налице е реакция ако някой ви каже да прекъснете своата онлайн сесия, може би проява на агресия срещу лицето
► Невъзможно ви е да определите кога е края на вашата онлайн сесия;
► Имате увеличаващо се пренебрежително отношение към външния си вид, както и други вътрешни работи, работа, училище, здраве и др.
► Общувате повече с хора, които никога не сте срещали в реалния живот, но прекарвате по-голямата част от времето си с тях.

Компютърното пристрастяване, в действителност е заболяване, което има изключително негативно влияние върху мозъка. Страста за онлайн реалност рано или късно ще доведе до физическо заболяване и сериозна болест, от която след това ще е трудно или невъзможно човек да се излекува.

Сега прочетете внимателно следния параграф, обърнете внимание на всеки симптом, и проверете дали го имате. Просто бъдете честни със себе си:

♦ Замъглено зрение
♦ Намален имунитет
♦ Главоболие
♦ Умора, а в по-тежки случаи - хронична умора
♦ Нарушения на съня, безсъние, чести събуждания по време на сън
♦ Болки в гърба
♦ Тунелен синдром (болки в китката)
♦ Свръхраздразнителност
♦ Агресивност към другите
♦ Нарушения на паметта
♦ Повишена подателивост към алергии
♦ Невротични реакции към света около нас
♦ Чувство за страх и фобии
♦ Рязко влошаване на вниманието, трудно концентриране върху нещо, влошаването на способността за запомняне и обработване на информация. Чувство на силна умора при четене на дълъг текст
♦ Болка в различни части на тялото, често болка в гърба, ишиас,
♦ Антисоциално поведение, като се стреми на всяка цена да ограничи контактите с други хора
♦ Трудности при социалната адаптация. Нарушаването на общителност
♦ При липса на интернет - нервност, раздразнителност, чувство на безпомощност, страх, безпокойство, чувство на безсилие в реалния свят

Повече по темата за зависимостите и начините за освобождаване от тях - в линковете по-долу:

* Портал12 е некомерсиална и отговорна медия и ви препоръчваме да не прекарвате повече от общо 60-90 минути дневно пред дигитални устройства и свързани към интернет. Ние отдавна изхвърлихме телевизията от ежедневието си, не слушаме "пълнеж между рекламите" по масовите радиостанции, а ежедневно подбираме музика и съдържание, което е стойностно и което дава Свобода,  а не ограничава. Една от маските на Звяра (666), една от най-приятните игри, в които са обвързали голяма част от човечеството - Луцифер и Ариман - това е интернет и модерните технологии. Ако се борим срещу тях - ще загубим, казали са го много мъдреци. Затова е важно да УКРОТИМ ЗВЯРА И ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ В СЛУГА. Само така ще се изпита нашата Сила, нашата Воля и нашия Дух.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

Пето Евангелие - Историята с Изкушението
13.06.2017 г.
10301
1

Из акашовите записи - срещата между Христос, Луцифер и Ариман

Каква е била сцената на срещата на Христос с Луцифер и Ариман, описана в Петото Евангелие, но през погледа на изследванията въху Акаша от страна на Рудолф Щайнер - създател на антропософската наука, ще споделим с вас в няколко реда:
Виж повече
Рогатия
21.06.2017 г.
3380
2

Рогатия (666) се появи уж случайно на единствената снимка от последния 'терористичен инцидент' в Брюксел

Всеки може сам да избере дали да тълкува буквално превода за "фестивално празнуване", изписан на френски на плаката с рогата, или да погледне по-дълбоко в метафората и многозначителността на тази "случайност".
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12