Търси

Наследници на алцековите българи се завръщат у нас след повече от 1000 години

07.04.2016 г.
4457
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес привечер на летище София се очаква да пристигнат участниците в международния форум ‘Българският Дух в Европа през вековете’, които са от град Челе ди Булгерия в Италия и са преки наследници на алцековите българи.

Организатор на форума е Фондация „Български Център Просветление – Дамян Попхристов". Събитието се организира с подкрепата на община Велики Преслав, а Портал12 е основен медиен партньор.

Проф. Дамян Попхристов преподава режисура, както и редица теорeтични курсове, свързани с митология, философия и история на изкуството в Ню Йоркския Университет. През 1993 година създава учебна мултидисциплинарна международна програма, с която води студентите в различни точки на света, като финалът винаги е в България. Тук професорът ги запознава с българските история и културен принос. В продължение на 17 години проф. Попхристов се занимава с изучаване на езотерични школи, ранното християнство и Богомилското учение. През октомври миналата година излезе неговата книга „За Богомилите от уста на ухо“.
 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани публикации

замъкът Агилар, Южна Франция, едно от емблематичните места, изградени от Катарите
13.12.2015 г.
24650
6

Проф.Попхристов: Пророчество на катарите предрича църква на Любовта (ВИДЕО)

Професор Попхристов обясни детайли за пророчеството на катарите и връзката му със зареждането на нашата планета с женска енергия на любовта и промяната на магнитната решетка на Земята
Виж повече
църква - Велики Преслав
04.02.2016 г.
2549
5

Международен форум за Българският Дух в Европа ще се проведе във Велики Преслав през Април

В рамките на събитието ще се проведе и церемонията по официалното побратимяване между градовете Велики Преслав и Челе ди Булгария от Италия. По инициатива и организация на „Български Център Просветление“ това събитие ще прерасне през месец май в откриването на паметник на Алцек в Челе ди Булгария
Виж повече
Форум Богомили - Преслав 2016
11.03.2016 г.
4521
6

Във Велики Преслав ще се проведе Форум за Българския дух в Европа през вековете (ПРОГРАМА)

Целта на форума е да осветли огромното значение и влияние на Богомилското Учение за пробуждането на Европа и разпространението на принципа: „Свобода, Равенство, Братство чрез Любовта“
Виж повече
генетичен код на българите
24.03.2016 г.
13353
4

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Виж повече
международен форум ‘Българският Дух в Европа през вековете’
07.04.2016 г.
2944
1

Утре започва международният форум ‘Българският Дух в Европа през вековете’

Форумът ще продължи до 10 април включително, а всички мероприятия са безплатни и със свободен вход. Портал12 е медиен партньор на събитието.
Виж повече
Коментари 4
 • Виолета Демирева
  07.04.2016 г. 19:13
  Много се вълнувам! :) Това е знаменито събитие, което ще се помни дълго и ще подпомогне просветлението на народите...
 • Sofia Bogdanova
  07.04.2016 г. 17:48
  ;););) чудесно..там сме
 • Adi Seikova
  07.04.2016 г. 17:41
  един ден България ще бъде помолена да се моли за други народи !!!!!
 • Богдан Маринов
  07.04.2016 г. 15:58
  Това е преломен момент в историята на човечеството и Европа! Върви народе към светла бъднина! :V

Коментари:

Спонсори на Портал 12