Търси

Силен интерес към днешния концерт на Йордан Камджалов и Плевенската филхармония

03.06.2016 г.
2440
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
"Космическият" млад български диригент Йордан Камджалов се завърна от Япония специално за концерта си на фестивала Софийски музикални седмици. 

Съвместната ни работа с Плевенската филхармония върви блестящо - предстоящите концерти в Плевен и София се превръщат в една обща наша запазена марка, заяви на пресконференция маестро Камджалов в пресклуба на БТА.

Той бе категоричен, че концертът на двамата лауреати на неговата фондация - кларинетистът Атанас Маринов и цигуларят Санжар Сапаев, с Плевенската филхармония, трябва да бъде видян. Тук става въпрос за реални постижения, които не могат да бъдат измервани локално, смята Камджалов. Всеки, който не дойде, ще загуби много за себе си, е убеден диригентът със световна кариера.

Според него "солистите са изумителни" и това, което правят, го вдъхновява и тласка напред. Това, което Плевенската филхармония прави с тях, е забележително, смята Камджалов. По думите му оркестърът надминава всичките му очаквания при изпълнението на Шестата симфония на Чайковски, която е едно от най-трудните произведения.

Нашата мисия е да правим нещата по-завладяващи, нека хората да дойдат, за да се докоснат, каза българският музикант, чието име от 2014 г. носи астероид по решение на НАСА и Международния център по астрономия с аргумента, че така "свързва света на музиката с очарованието на Вселената".

Днес предстои концертът в зала "Емил Димитров" в Плевен, а на 6 юни - в зала "България", в рамките на Международния музикален фестивал "Софийски музикални седмици". В програмата са "Циганката" от Равел, "Кармен" от Бизе и Шестата симфония на Чайковски.


Лауреати на Фондация „Йордан Камджалов“ - Атанас Маринов и Санжар Сапаев са тазгодишните солисти в ежегодния концерт, в рамките на международния фестивал Софийски музикални седмици, под диригентството на Камджалов.
3 юни, 19.00ч., зала "Емил Димитров", Плевен
6юни, 19.00 ч., зала "България", София

Свързани публикации

Йордан Камджалов, © снимка и видео: Портал12
16.12.2015 г.
6512
3

Йордан Камджалов: Ако има нещо по-интересно от музиката, това е физиката! (ВИДЕО)

Аз съм търсач на суперсиметрии сблъсквайки се пермаментно с асиметрията. Ако ние не виждаме симетриите и асиметриите значи всъщност не виждаме точно.
Виж повече
Йордан Камджалов
09.12.2015 г.
6329
3

Фондация 'Йордан Камджалов' откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
Виж повече
Йордан Камджалов | © снимка: Портал12
26.12.2015 г.
6008

Йордан Камджалов: Човек мечтае за бързи промени, но те винаги са некачествени (ВИДЕО)

Трябва да скъсаме с илюзията че свръх постиженията от тук нататък могат да бъдат индивидуални. От тук нататък те винаги ще бъдат колективни, категоричен е Йордан Камджалов
Виж повече
Йордан Камджалов - снимка © Портал12
15.01.2016 г.
3790
3

Йордан Камджалов: В идеята за Genesis orchestra може да въплътим всичките си идеи, които търсим в музиката (ИНТЕРВЮ)

Kакто не може вярата на човека да бъде затворена в един храм, така и изкуството не може да бъде затворено в една институция. Ние имаме нужда от тези форми, но те без съдържанието са нищо. Така че – да освободим изкуството от оковите на институционалността. Мисля, че е много важна и животоспасяваща за изкуството стъпка
Виж повече
Музикално-импровизационен спектакъл - Музикална лаборатория за човека. Снимка: Мануела Манчева
01.04.2016 г.
3172
2

Йордан Камджалов за смисъла на Музикална лаборатория за човека: Интересува ни самият човек! (ИНТЕРВЮ)

В специализираното предаване на БНР за хорова музика Cantate Jubilate водещата Мануела Манчева разговаря с диригента Йордан Камджалов и Даниела Найденова – част от състава.
Виж повече
Йордан Камджалов
14.04.2016 г.
7270
3

Отзвук от 9-та Симфония на Бетовен, пресъздадена от Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов

Лишен от посредствеността на диригентите, които вместо да събират времената в музиката, разпръскват музиката във времето, маестро Камджалов, воден от интуицията (традицията) на Тосканини, ускори своята памет до мигновението в което фантазията на Бетовен стана очевидна за сърцата, като ги накара всички да експлодират заедно
Виж повече
Коментари 1
  • ДИДА ДИМИТРОВА
    03.06.2016 г. 16:42
    ДИДА ДИМИТРОВА УНИКАЛЕН ТАЛАНТ!

Коментари:

Спонсори на Портал 12