Търси

Споровете за произхода и влиянието на Луната продължават с нов научен доклад

01.02.2016 г.
4389
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На фона на все по-разпространяващата се през последните няколко години теория за изкуствения произход на Луната, според която тя е "доставена" от напреднали извънземни цивилизации, за да служи за баланс на определени дейности и процеси на Земята, учени от Калифорнийския Университет в Лос Анджелис публикуваха доклад с нова гледна точка за произхода на Луната.

Изключително подобният химичен състав на скалите на Земята и Луната дава основание на учените да определят, че причината за формиране на спътника на Земята е челен сблъсък, който се е състоял между ранната Земя и планетарния ембрион Тея, около 100 млн. години след формирането на Земята или около 4,5 млрд. години от днешно време. Според учените сблъсъкът е бил под ъгъл 45 градуса или повече.

Изследователите са анализирали седем скални къса доведени до Земята от Луната от мисиите Аполо 12, 15 и 17, както и шест вулканични скали от мантията на Земята - пет от Хавай и един от Аризона.

Ключът към възстановяването на гигантското въздействие според учените е даден от химически анализ скрит в оставения "подпис" от кислородните атоми (кислородът съставлява 90 процента от обема на скалите и 50% от теглото си). Повече от 99.9% от земният кислород е О-16, наречен така, защото всеки атом съдържа осем протони и осем неутрони. Но от Луната са установени и малки количества по-тежки изотопи на кислорода: О-17, които имат един допълнителен неутрон и О-18, които имат два допълнителни неутрони. Земята, Марс и други планетарни тела в Слънчевата система - всеки има уникално съотношение на O-17 до O-16 категорични са учените. Според тях Луната се е образувала от материята, отделена при сблъска на Земята и Тея.

Макар учените да продължават да разработват теории за произхода на Луната, остава въпросът: защо при супер напредналите технологии, с които Земята разполага, мисиите до Луната са преустановени? За сравнение - в момента космически апарати на НАСА изследват в детайли планетата Церера, която се намира между Юпитер и Марс, но нови мисии до Луната няма. Защо? Имало ли е мисия Аполо 13? Защо нито САЩ, нито Русия не казва нищо по въпросите, които все повече разпалват нови теории за ролята на Луната? Наблюдателен център ли е Луната? Съществуват ли високотехнологични бази под повърхността на Луната? 


Различният от конвенционалната наука подход по въпросите за Луната:

Какво е искала да каже българската пророчица Ванга, когато след полета Аполо 11 казва : „Наблюдавах с голям интерес космонавтите от Земята, които първи стъпиха на Луната. Но те не ви разказаха дори и колкото синапено зрънце от онова, което всъщност видяха там…“

Интересна гледна точка за Луната има и Учителят Беинса Дуно: "Под лунната кора има живот и има същества, но те са в други тела, невидими за нашите човешки очи. Те имат входове и живеят под кората на луната на дълбочина 10 км., понеже там е топло. Преди да е залязло Слънцето, влизат вътре. Имат и градини.

Ако ти мислиш, че Луната е пуста, никак не я гледай, защото има закон: Ако гледаш умрял и мислиш, че е умрял, тогава ще ти се предават влиянията на течението на смъртта.

Ако вярваш, че е жив, ще ти се предаде нещо положително. Ти можеш да мислиш, че това е мъртво. Но този, който има повдигнато съзнание, той разбира нещата другояче. Това не е лековерие. Всеки един от вас може да знае дали има хора на луната или не. Аз говоря за Истината, която може да помогне за вашето повдигане. Аз се интересувам за Луната, за Слънцето и всички планети, понеже те имат отношение към нас. С една Луна, с една планета може да се разговаряш с разумните им същества, които я населяват. Има радио, специално радио за това. Но вие още не сте дорасли за това. Мястото, от което влизат разумните хора населяващи Луната, се намира към южната страна на това море. Може да го видите с телескоп. Но съществата, населяващи Луната, не можете да видите, защото те са с етерни тела.", обяснява Беинса Дуно още през 1929-а година.

Създателят на антропософската наука Рудолф Щайнер говори за Луната в своя лекция в Германия под мотото "От отделянето на Луната до завръщането на Луната”, изнесена в Дорнах на 13 Май 1921 год. Според него Луната се явява нужна физична, но и психична противотежест на живота на Земята. Неговите изследвания сочат, че Луната има главната роля за формирането на човешката глава, оттам мозъка и развитието на разума. Впоследствие са чисто физиологичните особености с половото развитие, а също така и развитието на животните, особено на рогатите.

"Всичко свързано с размножаването и наследствеността, всичко независимо от човека в смисъл, че той не може да го проникне със своето мислене, всичко, което е дарът на Луната в небесната твърд – това в човека е, което произлиза от принципа на Любовта, проникнал в процеса на размножаване и онаследяване. Оттук и яростната битка, преминаваща през историята, битката водена от Луцифер и Ариман срещу всичко, което идва от тази област. Луцифер и Ариман искат да наложат на човека изключителна власт на главата, и насочват своите атаки чрез главата срещу всичко, което е чисто естествено влечение. Тъй като каквото е наследствена субстанция на Земята, не може да бъде изтръгнато от тях. Каквото е Луната в небесата, това в човека е наследствеността долу на Земята.", казва Щайнер.

 
Коментари 4
 • Кимарис
  01.02.2016 г. 23:33
  Друга научна теория е, че Луната е странично тяло, попаднало в гравитационното поле на Земята. След научната теория за сблъсък обаче статията продължава с псевдонаука - некохерентни свободни съчинения и брътвежи, и конспиративни теории. Защо няма мисии до Луната? Може би защото вече имаше една, защото познаваме достатъчно тялото и понастоящем няма фактори, пробуждащи интерес към повторни мисии.
 • Учен
  01.02.2016 г. 13:46
  Една от най-вероятните научни теории е , че всъщност Луната е холограма...а съществата там са допуснали няколкото "мисии" там..."нахранили" са ти според текущата земна логика и....СА ЗАБРАНИЛИ ПОВЕЧЕ "ПОСЕЩЕНИЯ"...първо защото нямаме на това ниво право да си бъркаме носовете..второ защото се харчи много ЕНЕРГИЯ за симулиране на МАТЕРИЯ В ХОЛОГРАМАТА
 • Пламен Петков
  01.02.2016 г. 13:07
  Учителя: "Като се е отделила от Земята, с това Луната е намалила нейната скорост, да не се движи толкова бързо. Ако ние бяхме се родили на Земята в това време, когато тя се е движела толкова бързо, в три часа отгоре тя би ни изхвърлила вън от себе си, нямаше да живее спокойно. За да се уравновеси нейното движение, за да се увеличи денят и за да се намали движението, и за да стане Земята така достъпна за органически живот, както е сега, при тия условия, трябвало е Луната да се отдели по някакъв начин и да въздействува върху движението на Земята. Втората функция на Луната е, че всички ония нечистотии, които хората имат, даже и най-престъпните им замисли и желания, Луната ги е намалила 75 процента - тя поглъща нечистотиите на Земята. Като се създава втората Луна на Земята, няма да има никаква престъпност, втората Луна съвършено ще уравновеси движението на Земята." Хора дерзайте...чакаме втората луна след още някой друг милиард еволюция и всичко ще е като по вода... :D
 • Vortex Иванов
  01.02.2016 г. 12:49
  Наблюдавал съм луната от Родопите, село Гудевица, лято на 2015, при изключително благоприятни метеорологични условия. Няколко вечери подред, при изключително кристално и ясно небе, без присъствие на "мъглявини" в небето, всичко се виждаше прекрасно кристално и ясно - и изведнъж гледам луната - първо, че не можех да я фокусирам с погледа си по никакъв начин - нито с ляво, дясно ни с двете очи - седеше размазана през цялото време, от едната страна като изядена малко (като по-тясна, все едно липсваше част от сърпа и в края). Отделно, че сияеше в синкаво-зеленикав оттенък. Да не говорим, че все едно се луната беше в трептения- беше буквално като холограма, чиито трептения едвам се долавят с просто око. Някои, с които бях не можаха да видят това, което аз виждам и казаха: нищо и няма на луната, какво толкова виждаш?!?... Питам ги вие кьорави ли сте? Все пак някои се вгледаха и потвърдиха това, което виждам А всички бяхме изключително трезви (бяхме на обучение, не на купон!) :O:| А сега кажете какво е това? Едва ли е само от отразяване на светлината, ъгъла на еди кое си и така на татъка!?!?

Коментари:

Спонсори на Портал 12