Търси

Среща разговор - Да бъдеш визионер с Йордан Камджалов се провежда днес в София

16.11.2016 г.
1319
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

В навечерието на откриването на първия сезон на новия концептуален GENESIS ORCHESTRA, неговия артистичен директор и диригент Йордан Камджалов ще бъде в България, за да участва в поредица събития с широк културен спектър на въздействие.

Диригентът-визионер е поканен за дискусия върху най-актуални културни теми, пред които е изправено съвременното общество в среща-разговор със студентите и академичната общност на Университетът по архитектура, строителство и геодезия и широката общественост.

В деня преди големия концерт за откриването на сезона на GENESIS ORCHESTRA, публиката ще има възможността да бъде свидетел на още едно уникално за България събитие, по модел на най-престижните световни музикални институции, а именно „предконцертен диалог“, по време на който ще се повдигне завесата на предстоящия концерт, чрез разговор със солистите и диригента върху произведенията, техните композитори, предизвикателствата и поставените цели. Един формат, който допринася за по-задълбоченото и пълноценно преживяване по време на слушане.

Самият концерт ще бъде изпълнен два пъти – веднъж за българската публика в София и веднъж за немската публика в Мюнхен на престижната сцена на Gasteig Carl-Orff Saal. С това GENESIS ORCHESTRA бележи и първото си излизане на международна сцена, с което отваря още една врата за популяризиране на българското изкуство зад граници.Списък на събитията:

16.11.2016 г. – 18.00 ч. – Гост в аула „Максима” по покана на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) за отворена среща-разговор със студенти и граждани на тема „Да бъдеш визионер”.

25.11.2016 г. – 19.00 ч. – Преконцертни диалози, Софийска Градска Художествена Галерия.

26.11.2016 г. – 20.00 ч. – Откриване на първия сезон на новия концептуален културен проект, в лицето на GENESIS ORCHESTRA с концерт в зала “България“. В програмата:
Ш. К. Сен-Санс -Introduction and Rondo Capriccioso за цигулка и оркестър
Кр. Кюркчийски – концерт № 1 за пиано и оркестър
П. Ил. Чайковски – Симфония № 5
Солисти:
Ивайла Кирова, пиано
Мариан Краев, цигулка

28.11.2016 г. – 20.00 ч. –  GENESIS ORCHESTRA под диригентството на Йордан Камджалов в емблематичната зала “Gasteig Cаrl-Orff Saal, Мюнхен
 
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов
Йордан Камджалов е визионер, будител и отдаден творец, посветен на музиката изразяваща дълбоката душевност и разкриваща потенциала на индивида. Маестро Камджалов е един от най-признатите диригенти в България. Той практикува срещи и дискусии с обществеността, където се засягат сериозни теми свързани с духовното и културно развитие.

Постигнал забележителни успехи в професионалното си поприще, в многобройните си медийни изяви не се изморява да изтъква успехите на българите по света, да повтаря, че във всеки един момент някъде по земното кълбо някой българин прави нещо уникално.

Той е основател на фондация „Йордан Камджалов“, която има за цел развитие на истинския потенциал на индивида и подпомагане на млади български творци, певци, композитори и диригенти.
 

Всяка една песен е ново раждане на дискретен звуков обект от недискретната утроба на безвремието. Безвремие, в което звучи цялото минало и цялото бъдеще. Цялото подсъзнание и цялото свръхсъзнание.
Учи дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров” София и в Музикалната академия „Ханс Айслер” в Берлин. През 2011 г. става първият чужденец, спечелил конкурса за Генерален музикален директор и Главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала „Heidelberg Schloss Festival” на забележителния културен център Хайделберг (Германия). Присъствието му на световната музикална сцена включва ангажименти в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур и Токио. Има множество международни награди и отличия.

От 2015-а година развива успешно хоровият проект „Музикална лаборатория за Човека“ и новият концептуален международен симфоничен състав „Генезис оркестра“.

 

Какво е отношението Ви към тишината и как звучи тя във Вас?
Йордан Камджалов: Това е кулминацията на музиката, това е Алфата и Омегата на музиката. Всичко започва и свършва в тишината. Всичко между полюсите на тези две тишини са подробности.
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12