Търси

Учителя: Пазете се от духовната гордост. Тя унижава живота

07.01.2020 г.
5017
2
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) казва по повод духовното развитие и рискът от поява на духовна гордост:Сега вие сте дошли до едно място, дето има опасност от спиране в живота ви. Тази опасност зависи от това, че у вас се явява една духовна гордост.

Аз забелязвам вече у учениците нещо такова. У тях има една особена идея, някои от тях даже искат да станат Учители. На крива посока сте. Да станеш Учител - това не е произведение на един живот.

И тъй, сега аз искам ученици образци! Искам вече между вас да се проявят образци! Някои могат да бъдат образци, но пазете се от духовната гордост. Тя унижава живота. Бъдете безпощадни към всяка една ваша погрешка.

Да ви говоря ли още? Ще се разсърди Слънцето, ако говоря повече.


из В Храма на Учителя - том 3
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 2
  • Andromeda 27
    03.04.2020 г. 01:36
    Извинете, а вие да сте чували, че в свещения български език прозвища и псевдоними не се изписват с пълен член? Апостола, Дякона, Майстора, Учителя... Бъдете здрава!
  • Тася Димитрова
    10.02.2020 г. 10:23
    Извинете, да сте чували нещо за кратък и пълен член в свещения български език? УчителяТ каза...!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12