Търси

В Плевен Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности

06.06.2016 г.
2085
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В малката, но уютна зала на Читалище „Съгласие“ в Плевен, един неоспорим талант от Световна класа – Йордан Камджалов разхвърли и разпръсна стари, отживели митове за несъизмеримост между провинциалност и световна класа. Разпръсна вдъхновение, красота, сила и емоция.    

Когато политиката няма какво повече да каже и направи за хората го казва изкуството, силно вдъхновяващо и непоколебимо! В Новото време на музиканти, душеведи, духовни лечители, разказвачи на приказки, големият български диригент Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности и устои на българската нация – кратко, непоколебимо, безапелационно, съвместно с двамата лауреати на фондация „Йордан Камджалов“- кларинетистът Атанас Маринов и цигуларят Санжар Сапаев, и Плевенската филхармония.

Вдъхновител на млади и стари. В обърканото ни ежедневие и запрашено и избеляло еднообразие на делника един млад, всепризнат талант ни вдъхнови към завръщане на вечните идеали и ценности. Дойде, за да разчупи статуквото, да ни промени и зарази с идеалите си. 
В публиката, много млади и интелигентни хора, притичващи деца с букети, някои от които за пръв път посещават симфоничен концерт. Невероятен празник на духа!

Още с първите акорди, солистите, диригентът и оркестъра грабнаха публиката с изпълнението си. Помитащ ураган, вдъхновяващ и трансформиращ магьосник Йордан Камджалов нагледно показа способността си да превърне малък провинциален оркестър в Голям, виртуозен такъв. 
В началото на концерта всички музиканти видимо притеснени и напрегнати от предстоящата изява, в края бяха въодушевени и екзалтирани от постигнатото. За Него изпълнителите музиканти направиха невъзможното.

Талантът и харизмата на Йордан Камджалов завладя музиканти и публика. Зарази с красота и мощ, с изящество и висока класа на неповторим талант и млад гений. 

Публиката бе занемяла и очарована. Няколкократно оркестрантите бяха извикани на бис от публиката, която не вярваше на случващата се емоция, сила и мощ на енергийния заряд, превъплатен в музика. 

Предвещание за Ново Възраждане!
Аплодисменти Маестро!

Автор: Ивалина Денева

Свързани публикации

Йордан Камджалов
09.12.2015 г.
6306
3

Фондация 'Йордан Камджалов' откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
Виж повече
Йордан Камджалов | © снимка: Портал12
26.12.2015 г.
6002

Йордан Камджалов: Човек мечтае за бързи промени, но те винаги са некачествени (ВИДЕО)

Трябва да скъсаме с илюзията че свръх постиженията от тук нататък могат да бъдат индивидуални. От тук нататък те винаги ще бъдат колективни, категоричен е Йордан Камджалов
Виж повече
Йордан Камджалов - снимка © Портал12
15.01.2016 г.
3786
3

Йордан Камджалов: В идеята за Genesis orchestra може да въплътим всичките си идеи, които търсим в музиката (ИНТЕРВЮ)

Kакто не може вярата на човека да бъде затворена в един храм, така и изкуството не може да бъде затворено в една институция. Ние имаме нужда от тези форми, но те без съдържанието са нищо. Така че – да освободим изкуството от оковите на институционалността. Мисля, че е много важна и животоспасяваща за изкуството стъпка
Виж повече
Музикално-импровизационен спектакъл - Музикална лаборатория за човека. Снимка: Мануела Манчева
01.04.2016 г.
3170
2

Йордан Камджалов за смисъла на Музикална лаборатория за човека: Интересува ни самият човек! (ИНТЕРВЮ)

В специализираното предаване на БНР за хорова музика Cantate Jubilate водещата Мануела Манчева разговаря с диригента Йордан Камджалов и Даниела Найденова – част от състава.
Виж повече
Йордан Камджалов - Снимка: © Добрин Кашавелов
02.04.2016 г.
1225

Предконцертни диалози и близки срещи с личности ще съпътстват Genesis Orchestra

Новият формат дава възможност на широката общественост за близки срещи-разговори с личности от международна величина, споделящи своя опит, знания и визии в непосредствен диалог с аудиторията
Виж повече
Йордан Камджалов
14.04.2016 г.
7266
3

Отзвук от 9-та Симфония на Бетовен, пресъздадена от Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов

Лишен от посредствеността на диригентите, които вместо да събират времената в музиката, разпръскват музиката във времето, маестро Камджалов, воден от интуицията (традицията) на Тосканини, ускори своята памет до мигновението в което фантазията на Бетовен стана очевидна за сърцата, като ги накара всички да експлодират заедно
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12