Търси

Йордан Камджалов: Въпросът е да не възлюбим упойката повече от самия живот

01.11.2020 г.
6524
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Няма как да не споделим този текст на диригента Йордан Камджалов, един от съвременните будители днес, който буди съзнания и души с музика.

Ето какво сподели той на своята фейсбук страница:

Небето е безумно синьо..
Гледам го. Мисля си за будителите. За будители от всички народи, през всички векове. Различни калибри, но будители .... - Лилиев, Йоан Кръстител, Моцарт, Коперник, баба ми, Петър Димков, Левски, Тео, Вазов, Тесла...

Общото между ВСИЧКИ е:

1) че са изпреварили времето си (някой от тях безнадеждно много)
2) че им се е пречело много (на някой от тях безнадеждно много)
Редица от тях заплащат с живота си.

Ние празнуваме...

Имало ги е. Логично е (не е парадоксално) че ги има и днес - даже ПОВЕЧЕ! Даже ПОВЕЧЕ!
Ние празнуваме днес. А през останалите 365 дни някак умело заобикаляме безпощадно точната, тъжна и крайно актуална близо 140-годишна констатация на брилянтния Иречек (и не само) отлагайки от хилядолетия борбата срещу самоубийствено дълбокият колективен сън, обхванал особено фатално най-активните борци срещу самото събуждане, резултиращ в диво статукво, безлюбие и варварство.

Тези хора ликвидираха и Левски, и Йоан Предтеча, и Иисус, и Буров...
Срещу всеки макро-будител стоят поне 1 000 000 000 анестезирани, които си мислят, че могат да го спрат. Да, те могат да пречат, могат да екзекутират, но не могат да спрат божественото.

Този, който не може да бъде спрян, "тоз, който падне в бой за свобода", той е БУДИТЕЛ.


Нека всички, които цял живот са практикували забелязаното от хора като Иречек се успокоят и забележат, че тези будители не са просто рушители на техния прекрасен сън. Те асистират в тежката операция на обществото за неговото изцеляване, разбирайки жизненоважната функцията и на самата упойка.

Въпросът е да не възлюбим упойката повече от САМИЯ живот, повече от САМИЯ човек...


Може би във всяка една държава, във всеки един град, във всеки един квартал, във всяка една болница, във всяко едно училище има поне по един будител, който някак неусетно за нас повдига и буди. Нека не им пречим да ни спасяват.

"Небето е безумно синьо..."

На колене !!!
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов е създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан. Един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения. Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

Емил Елмазов е също писател и поет, а в областта на медицината е ивестен ирисолог. Във Велико Търново има кухня-магазин-ресторант за живи храни, в които широко се използва лимец и др. полезни съставки. Едни от най-популярните му продукти са напитката "Меча сила", "Кафе с лимец", Меденки с лимец" и др. На Самоводската чаршия във Велико Търново, д-р Елмазов има специализирана билкопродавница, където могат да се намерят различни видове билки.
Коментари 4
 • Да,Да,Да-Не,Не,Не
  15.11.2020 г. 12:07
  Дано с годините Камджалов се освободи от суетата, превзетостта и самолюбието, за да придобие смирението, кротостта и мъдростта, че да му повярваме...
 • Теодоси Кабакчиев
  02.11.2020 г. 21:49
  Респект,Приятелю!!!!
 • Tanya Borisova
  01.11.2020 г. 18:46
  ;):C
 • Пресиян
  01.11.2020 г. 17:37
  Един съвременен Будител е Маестрото! Благодарим, че Ви има и работите в пълна отдаденост за България и за израстването на душите ни! Честит празник!

Коментари:

Спонсори на Портал 12